Obilazak rekonstruisanog Doma zdravlja u Kanjiži

Dr Tomislav Stantić, državni sekretar Ministarstva zdravlja, posetio je u sredu  07.11. 2007.  Dom zdravlja u Kanjiži povodom završetka rekonstrukcije.  

Državni sekretar je okviru posete imao radni sastanak sa rukovodstvom Doma zdravlja a potom je zajedno sa predstavnicima medija obišao rekonstruisane delove zgrade Doma zdravlja koji su finansirani iz sredstava Nacionalnog investicionog plana.

Po završetku obilaska dr Stantić se obratio novinarima i rekao da je zgrada Dom zdravlja Kanjiža posle rekonstrukcije potpuno funkcionalna a da se u narednom periodu mora obnoviti oprema i ojačati kadrovska struktura.

Na objektu Doma zdravlja izvršeni su zidarski radovi i unutrašnje i spoljašnje farbanje zgrade, zamenjena su ulazna vrata objekta, izvršena je zamena dotrajalih sanitarija u sanitarskim čvorovima i ambulantama, rekonstruisana je celokupna podna površina sa PVC oblogom, izvršeni su keramičarski radovi, postavljen je novi ulaz za invalide, saniran je krov zgrade i pokrivanje ravnih krovova sa pocinkovanim čeličnim limom iznad glavnih ulaznih vrata, postavljen je gromobranski sistem i horizontalni i vertikalni oluk, obnovljene su električne instalacije u biohemijskoj laboratoriji i instalirana je računarska mreža.

Rekonstrukcija se odvijala u okviru projekta Hitna rekonstrukcija domova zdravlja u Srbiji, iz Nacionalnog investicionog plana a ukupan  iznos rekonstrukcije je oko 23.400.000,00 dinara bez PDV-a.